Vampire Hunter D: Blood-Lust

A Blood Lust kultuszfilm. Mindenképpen az egyik valaha volt legjobb anime, akár a kivitelezés színvonalát, akár a regény-világ vagy a sztori kidolgozottságát vesszük alapul. Hogy mitől kult? A japános, kissé szenvtelen, sterilen tökéletes összhatást erőszakos és váratlan képsorok, hirtelen animációk, szinte karmolóan éles beállítások törik meg és teszik lendületes, abbahagyhatatlan mesterművé. Olyan ez a rajzfilm, mint egy harcban kicsorbult katana, valahogy meg életszerűbb, mintha sértetlen volna. Mint a mesterséges zaj a korai CD-ken.

A film Hideyuki Kikuchi harmadik meséje alapján készült, a főhős, a félig vámpír, félig ember (dunpeal) D, aki a 14200-dik év környékén, egy technikai-misztikus poszt apokaliptikus világban el. Foglalkozását tekintve vámpírvadász, különleges képessége beszelni tudó bal keze, hihetetlen gyorsasága, és persze halhatatlansága. Karddal a kezében veszi fel a küzdelmet a vidéki gazdag kislányt elrabló Meier Linkkel, aki nem mellesleg egyike az öreg vámpíroknak. Miközben D a fiatal Charlotte kiszabadításán ügyködik, fel kell vennie a versenyt a mindenre elszánt Markus testvérekkel, akik szinten a lány után járó fejpénzre hajtanak. Végül szembekerül a szokásos japán romantikus fordulattal, hogy Charlotte annyira nem is akarja, hogy kimentsek a jóképű vámpír karmai közül…

D és a beszelő kéz útja során átkel kihalt temetőkön, falvakon, boszorkánytanyán, zombikkal, farkasemberrel, és a sötét egyéb teremtményeivel kell megküzdenie. D nem egy nagy egyéniség, szinte csak kardvillanások telnek tőle, és mindentől megcsömörlött, vénséges bölcsességek, apró adagokban. Valahogy azonban éppen ez az az üres, szenvtelen főhős, aki teljessé teszi az aprólékos részletekkel kidolgozott mellékszereplőkkel és fantasztikus hátterekkel együtt a filmet.

Ítélet: Anime, vámpír, és rajzfilm rajongóknak kötelező. Youtube-on fent van a teljes változat.