Kormányozz Csak a Szemeiddel: Honor Magic6 Pro

Featured Image

Szemkövetéses technológia a Honor Magic6 Pro-val: Kormányozz Csak a Szemeiddel!

A Honor a 2024-es MWC előtt bemutatkozó Honor Magic6 Pro készülékével egy új korszak küszöbén áll, amint a futurisztikus szemkövető technológiát az Autocar egy friss videójában leleplezte. A film bemutatja, hogyan képes ez az innovatív rendszer egy autó indítására és irányítására csupán a tekintetünkkel. Elképesztőnek tűnik, igaz? Ismerkedjünk meg közelebbről ezzel az AI vezérelte újítással!

Indíts és irányíts autót… csupán a szemeid segítségével

Bár olyan, mintha egy tudományos-fantasztikus regény lapjairól ugrott volna ki, a videón újságírók használják a szemkövetés technológiáját egy autó indítására és mozgatására előre-hátra, a Honor Magic6 Pro segítségével.

Egy titkos tesztelő létesítményben az újságírók a kijelzőn keresztül irányították az autót, választva a jármű indítását, megállítását vagy mozgatását. A hosszas tekintet után a háttérben az autó önműködően elindult.

A technológia látványa lélegzetelállító. Eddig még nem rendelkeztünk ilyen fejlettségű technológiával a telefonok területén. Ugyanakkor a szem irányításával mozgó autók aggodalmat is kelthetnek. Mennyi idő kell az autó megállításához? És mi akadályozza meg, hogy egy jogosítvány nélküli személy így vezessen?

Az újságírók hangsúlyozták, hogy a bemutató csupán egy demonstráció volt, amely a technológia lehetséges alkalmazási módjait villantotta meg, nem pedig a készülékben rejlő tényleges funkciókat. De az ötlet maga izgalmas.Valóság lesz a közeli jövőben?

Saját véleményem szerint nem. A technológia még nem tűnik elég érettnek; elég csak a vezető nélküli autók példáját megnéznünk. Bár az AI segíthet a vezetésben, egyelőre mégis egy embernek kellene kezelnie a gépeket zsúfolt és kiszámíthatatlan helyzetekben.

Mégis úgy vélem, hogy a szemkövető technológia könnyíthet az autóhasználaton, és megoldást nyújthat azokra a problémákra, amelyek a telefonok folyamatos használata során adódhatnak.

Mi várható a szemkövető technológiától?

Az újságírók nem részletezték, mely szemkövetéses funkciókkal gazdagodhat a Honor Magic6 Pro. Egy korábbi bemutatóban azonban egy nő látható, ahogy szemmozgással nyitja meg az Uber alkalmazást.

Tippem szerint a Magic6 szemkövető technológiája számos lehetőséget nyithat meg a kéz nélküli telefonhasználatra; például alkalmazások indítása vagy opciók kiválasztása puszta tekintettel. Akár még hívásokat is kezdeményezhetünk pusztán egy gombot fürkészve. Ez különösen az akadálymentesítés szempontjából lehet hasznos.

A videó alapján úgy tűnik, a Honor szándékozik bevezetni egy olyan szemkövető funkciót, amely képes elindítani és kinyitni az autót, így csak be kellene sétálnunk. Remélem, ezt a funkciót valóra váltják.

Véleményem a Honor szemkövető technológiájáról

Mivel rendszerint kezeim telis-tele vannak, üdvözölnék minden olyan funkciót, amely lehetővé teszi a telefon egykezes használatának bővítését. Képzeld el, hogy csupán a képernyőd bámulásával küldhetsz üzeneteket vagy indíthatsz hívásokat? Menő ötlet, és remélhetőleg néhány ilyen innováció már elérhető lesz. Kíváncsian várom, mivel rukkol elő a Honor az MWC 2024 AI Panelbeszélgetésén, február 26-án, hétfőn, 17:00 CET-kor.