Átlátszó Kijelzők LG vs Samsung

Mély merülés a jövő otthoni szórakoztatásába az LG és Samsung átlátszó televízióival a 2024-es CES-en

Régóta törekszünk eltüntetni a nappalikat uraló „fekete dobozokat”, azaz a televíziókat. Sok vállalat igyekezett környezetbe illeszthető kijelzőket alkalmazni, vagy folyamatosan bekapcsolt képernyőket ajánlani, de néha egyszerűen csak szeretnénk teljesen kikapcsolni, anélkül, hogy szemet szúrna a fekete doboz.

Amikor átlátszó TV-k vásárlása kerül szóba, két vezető gyártó emelkedik ki: Samsung és LG. Mindkét cég nemrégiben bemutatta legújabb átlátszó televízióit a 2024-es CES-en, jelentős újításokkal kápráztatva el a közönséget. Vessünk egy pillantást az ajánlataikra és hasonlítsuk össze őket.

A Samsung Átlátszó MICRO LED kijelzője: egy ablak egy másik világra

A Samsung Átlátszó MICRO LED kijelzőjével mutatkozott be a 2024-es CES-en. Több mint egy puszta képernyő, ez egy ablak a másik világba!

Ez a technológia az átlátszó képernyőt egyesíti a MICRO LED technológiával. Az eredmény egy lélegzetelállító vizuális tartalom, mely úgy tűnik, mintha a levegőben lebegne. A sportműsoroktól kezdve a filmekig, a tartalom gazdag és tiszta, élethű nézési élményt nyújtva.

LG SIGNATURE OLED T – helyezd el a TV-t bárhol

A másik oldalról az LG SIGNATURE OLED T ragyog, egy átlátszó, vezeték nélküli OLED TV, amely az első ilyen típusú készülék, és öt CES 2024 Innovációs Díjat kapott úttörő tervezése és technológiája elismeréseként.

Az LG SIGNATURE OLED T lehetővé teszi, hogy a TV-t bárhol elhelyezd, köszönhetően az innovatív vezeték nélküli átviteli technológiának. Kikapcsolt állapotban a TV simán illeszkedik a környezetbe, az átlátszó OLED panel nyíltságérzettel gazdagítja a tereket és növeli az élettér tágasságát. Ezenkívül kétféle nézési élményt kínál: átlátszó és fedett üzemmód váltásával illeszkedik a felhasználók igényeihez.

A TV-t helyezd akár falhoz, ablak elé vagy csak állítsd a szoba közepére… mind a 77 hüvelykével. Aktiváld a környezeti kijelző módját, hogy beleolvadjon a szobába, vagy tárj fel egy lebegő műalkotást. Az OLED T rendelkezik egy “Zero Connect Box” funkcióval, amely megszünteti a tévéhez kapcsolódó kábeleket.

A T-Bar funkció segítségével megjelenítheted a napi híreket, időjárás-frissítéseket és zenecímeket, miközben a gyönyörű nappali dekorációt csodálod az átlátszó képernyőn keresztül. Sokoldalúság? Megvan!

Mindkét TV kétségkívül lenyűgöző, de a választás végül személyes preferenciák és egyedi igények alapján történik.

Az átlátszó televíziók bemutatója a 2024-es CES-en, Las Vegasban mindenesetre ígéretes. Jegyezd fel a dátumot a naptáradban, tech rajongók, és légy kész a jövő otthoni szórakoztatásába való belépésre.