Nosztalgia Hordozható Bakelitlemez-Játszóval

Featured Image
A Sound Burger, egy hajókagyló formájú, élénkpiros hordozható bakelitlemez-játszó újra a piacra lép modern frissítésekkel, mint a Bluetooth technológia és újratölthető akkumulátor. Az 1980-as évek zenekedvelőinek ideális, az Audio-Technica által fejlesztett készülék most ismét hódít az analóg hangzás szerelmesei között, kiszolgálva a fiatalabb generációt is.

Sound Burger: Hangburger, A visszatérő Klasszikus

A Sound Burger egy élénkpiros színű, hordozható bakelitlemez-játszó, amely kagyló formájú kialakítással, és egy figyelmeztetéssel érkezik: „Játszás közben ne mozgasd!” Ttökéletes ajándéktárgy lehet az 1980-as évekbeli Meat Loaf, Bon Jovi vagy Patti Smith zenéjének szerelmeseinek.

Ezt a készüléket az Audio-Technica, a japán hangtechnikai márka fejlesztette ki 1982-ben, egy olyan kísérlet részeként, amely a fényes új CD-k térnyerését próbálta meg feltartóztatni. A bakelitlemez-játszó — amelyet ma is magas technológiai elvárásoknak megfelelő, kifogástalan küllemmel rendelkező, lenyűgöző hangzással bíró eszközként ismerünk — azonban hamarosan a „Hova tünt?” rovatban találta magát.

A Sound Burger az eltelt idők során gyakran felbukkant a hifi rajongók között a legkülönösebb termékek listáján, és nemrégiben kisebb visszatérést produkált. Az interneten elérhető 3D-nyomtatási sablonokkal az eBay-en az eladók több mint 500 fontért (227,099 Ft) kínálják az eredetileg 89,95 fontos (41,000 Ft ÁFA-val) készülékeket.

Most az Audio-Technica ismét piacra dobta a Sound Burgert. A frissítések közé tartozik a Bluetooth technológia hozzáadása, egy 21. századi hangszedő és tű, valamint egy újratölthető akkumulátor.

„A bakelitlejátszók iránti növekvő kereslet miatt úgy éreztük, tökéletes időpont a termék újbóli piacra dobásának,” mondta Yu Kambe, az Audio-Technica termékmenedzsere az. „Az idősebb generációk számára ez nosztalgikus érzést kelt, míg a fiatalabbak számára egy olyan eszköz, amellyel közösségben is élvezhetik az analóg hangzás nyújtotta élményt.”

A teljes retro élményért ide kell kattintani: Audio-Technica